Ні для кого не секрет, що при висвітленні війни в Україні, що почалася рівно три місяці тому, в небувалих раніше масштабах використовуються супутникові знімки, на яких відображені пересування військ і страхітливий шкоди, заподіяну містам. А днями стало відомо, як війна виглядає з Міжнародної космічної станції.

Так, німецький астронавт Маттіас Маурер, який повернувся 6 травня на Землю з Міжнародної космічної станції, розповів, що війна в Україні неозброєним оком видно з космосу. За його словами, Україна за два місяці з унікальної країни перетворилася на своєрідний Острів темряви, який виділяється тепер на тлі континенту.

Про це він розповів в ефірі телеканалу Bild.

"Спочатку вночі в країні було зовсім темно, тому що все освітлення в містах було зменшено. Фактично можна було дізнатися тільки Київ, а вся країна навколо нього була суцільною темрявою", - цитує Маурера видання Bild.

Він зазначив, що одного разу вночі побачив блискавку і зрозумів, що це були ракети. А вдень над такими містами, як Маріуполь, стояли величезні стовпи диму, глибокі чорні стовпи диму.

"Ну, це було дуже, дуже добре видно неозброєним оком з космосу. І в ті моменти я дійсно відчував себе набагато ближче до країни, ніж, ймовірно, відчував би себе з Німеччини", - сказав Маурер.

За його словами, через війну на космічній станції не було суперечок, всі астронавти погодилися, що в Україні відбуваються жахливі речі.

"А щось на зразок сварок або воєн, побачене зверху, здається в сто разів ірраціональніше, ніж навіть побачене з землі", - сказав він.

Читайте також: