Голубці будуть відмінним варіантом вечері для всієї родини. Також їх запросто можна приготувати і до святкового столу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- середня капуста - 2 шт.;
- фарш - 1 кг (можна мікс фаршу);
- рис - 1 склянка;
- сметана 20 % - 2-3 ст. л.;
- морква - 2-3 шт.;
- цибуля - 3-4 шт.;
- кисло-солодкий соус - 1 склянка;
- олія;
- сіль,
- перець.
Насамперед у глибоку миску необхідно висипати 1 склянку рису та декілька раз його промити. Далі заливаємо рис окропом з розрахунку 1 стакан рису на 1,5 стакана води, накриваємо тарілкою і відставляємо в сторону приблизно на 25 хвилин.
Тим часом розбираємо капустини на листя. Для цього у капусти вирізаємо качан, проколюємо її на місці качана виделкою та відправляємо у глибоку каструлю. Заливаємо капусту окропом, накриваємо кришкою та варимо на маленькому вогні, щоб листя почало відділятись від качана.
Готуємо овочеву зажарку в начинку. Для цього 2-3 моркви добре миємо, чистимо і натираємо на крупній терці. 3-4 цибулини нарізаємо середнім кубиком. Все це обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
Рукою, попередньо одівши кулінарну рукавичку, змішуємо рис, фарш та зажарку, солимо і перчимо.
Тепер приготуємо соусну заливку. В сковорідку наливаємо олію. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, час від часу перемішуючи її. Додаємо 1 склянку будь-якого кисло-солодкого соусу. Додаємо 3-4 ст. л. сметани. Добре перемішуємо нашу майбутню соусну заливку. Після закипання смажимо ще приблизно 2-3 хвилини, при цьому постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
Формуємо голубці - для цього на край капустяного листка викладаємо 1 ст. л. начинки і загортаємо конвертиком.
На дно каструлі викладаємо 1 лист капусти. Щільно викладаємо голубці один біля одного, не залишаючи пустот. За смаком присолюємо голубці та виливаємо соусну заливку. Далі все це діло заливаємо окропом. Розрівнюємо вміст каструлі. Накриваємо кришкою. Доводимо до кипіння. Ставимо на маленький вогонь і так тушкуємо приблизно 50 хвилин.
Читайте також: