Російські окупаційні війська несуть історичні втрати через безголового військового і політичного керівництва. У ЗМІ вже не раз публікувалася інформація, що ідіотські рішення приймає особисто Путін, уявивши себе найбільшим "полководцем".

Одна з провальних тактик Кремля - це застосування в Україні батальйонних тактичних груп як основної одиниці у війні.

Тепер же ситуація змінюється і Кремль вирішив використовувати більш дрібні і досвідчені підрозділи. Про це повідомляє Облзреватель з посиланням на заяву директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згуреца.

"Крім активного використання артилерії та авіації, починається зміна тактики, що відзначають наші військові та аналітики Пентагону. Вони починають робити ставку на маленькі ротні підрозділи замість батальйонних тактичних груп, які повинні просуватися в населені пункти окремими маленькими групами і захоплювати рубежі. Для цього ворог активно використовує найманців з групи "Вагнера", нинішня"Ліга". На багато напрямків, де відбуваються стики фронтів, вони намагаються кидати саме вагнерівців, як найбільш підготовлених бійців у порівнянні з підрозділами, які терміново формуються з особового складу "ДНР" і "ЛНР", – пояснив Згурець.

За його оцінками, складною залишається ситуація на півдні України.

"Ворог намагається проводити інженерне облаштування позицій. Підтягує засоби радіоелектронної боротьби, щоб впливати на наші системи зв'язку та управління. Підтягує системи артилерії і ППО", - зазначив Згурець.

Читайте також:

Українці аплодують: український спортсмен на очах у всього світу "утер" Путіна.

Дим видно навіть з Москви: в Росії палає найвідоміший центр авіації.

Велика небезпека: на Львів і область насувається найпотужніший ураган. Краще сховатися.