Сили російської окупаційної армії вичерпуються з кожною добою, ворог несе колосальні втрати як в техніці, так і в живій силі.

За словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, російські війська вже до кінця травня цього року не зможуть продовжувати наступ.

"Треба протриматися буквально трохи нашим - тиждень-два, думаю, до кінця травня, їх (російських окупантів - ред.) вистачить. Здохнуть, вже нічим буде наступати. Те, що зараз пішло на Луганському напрямку, це зараз, вважайте, якщо не останнє, то передостаннє, що є. З здорового кадрового і щодо боєздатного, що є", - заявив Арестович, якого цитує Главред.

Радник глави Офісу президента також зазначив, що українським захисникам теж дуже складно. Багато бійців перебувають у бойових умовах з грудня.

"Важкі бої. Я поясню, що відбувається: вони зібрали все, що мають останнє, і роблять останні зусилля... це складно, оскільки наші війська теж виснажені дуже сильно ... деякі там з грудня. Деякі бригади з грудня безперервно там перебували, а з 24 лютого вони в безперервних боях, 84 дні. І це, м'яко кажучи, не подарунок — перебувати в такій обстановці. Це дуже і дуже важко - під нескінченними атаками переважаючого противника. Але наші хлопці тримаються, палять, валять, завалюють і так далі", - розповідає Арестович.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю Рейтер директор російських досліджень Інституту CNA в Арлінгтоні Майкл Кофман оцінив шанси Росії захопити всю територію Донбасу так:"у мене є дуже великі сумніви щодо їх перспектив".

"Російські сили дуже ослаблені, а їх моральний дух, ймовірно, в значній мірі підірваний. Офіцери не горять бажанням продовжувати спроби наступати, а російське політичне керівництво в цілому, судячи з усього, бариться навіть у момент, коли з'явилася перспектива його стратегічної поразки", - вважає Кофман.

Читайте також:

Поразка Кремля: російські ЗМІ вже готують людей до капітуляції Москви.

Це увійде в історію: Великобританія пропонує судити Путіна. Готується трибунал.

Все ближче до Москви: росіяни спалили військкомат в Підмосков'ї. Починаються бунти.