Псков, Краснодар, Південна Осетія: з початку вторгнення Росії в Україну в цих регіонах раз у раз російські військові відмовляються їхати на війну. Більш того, є неодноразові випадки про підпали військкоматів і пожежі на об'єктах Міноборони. Так, наприклад, 27 квітня в Бєлгородській області загорівся склад з боєприпасами, а до цього в Брянську на території нафтобази у Фокінському районі загорілися резервуари з дизпаливом. Сьогодні, 12 травня, НП сталася в Хабаровському краї.

Так, стало відомо, що в Хабаровському краї РФ, а саме у військовій частині селища Тейсін, прогримів вибух на пороховому складі, в результаті якого загинув один солдат строкової служби, його особа не розкривається.

Про це повідомили росЗМІ, з посиланням на джерело в екстрених службах.

Як заявили рятувальники, вибух стався на пороховому складі військової частини, імовірно, під час розвантаження боєприпасів. В результаті інциденту почалася пожежа.

Також в екстрених службах зазначили, що для гасіння пожежі були задіяні спецпідрозділи і працює слідчо-оперативна група. При цьому Східний військовий округ поки не прокоментував ситуацію.

У МОЗ регіону повідомили, що в результаті події постраждали семеро людей. Всі вони були доставлені в Ельбанскую районну лікарню Амурського району Хабаровського краю.

"Двох постраждалих доставляють санавіацією в лікарню, у них опіки, ураження 65% і 40%", — сказано в офіційному повідомленні відомства.

Попередньо причиною події називають порушення правил безпеки "при виконанні робіт з вибухонебезпечними предметами", повідомили рятувальники.

Селище Тейсін знаходиться за 82 км на південний схід від Комсомольська-на-Амурі і за 10 км на південний схід від селища Ельбан. Це за 8 800 км від українського кордону.