4 травня ввечері стало відомо, що на Київщині горять ліси. Зазначалося, що горить приблизно 1 га лісу в Іванківському районі біля села Розважів, а також ліс поблизу села Дитятки в Чорнобильській зоні. Не дивно, що міська влада столиці звернулася до жителів міста з проханням.

Так, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що через пожежі в Києві погіршилася якість повітря через пожежі в області.

"У Києві сьогодні вранці спостерігається погіршення якості повітря. Зокрема, у Святошинському, Оболонському та Подільському районах", - зазначив він.

За словами Кличка, це пов'язано з тим, що триває ліквідація пожеж в екосистемах Київської області.

Зокрема, тліють торфовища в бучанському районі.

Також вогнеборці локалізували осередки лісових пожеж біля кількох сіл Бучанського району - там зараз тліє трав'яний настил.

Мер уточнив, що до гасіння пожеж в лісах на територіях, що знаходилися в тимчасовій окупації, ДСНС залучає також піротехніків, щоб обстежити під'їзні шляхи для роботи пожежно-рятувальних служб.

"Я звертаюся до киян: якщо ви бачите задимленість у вашому районі, відчуваєте запах гару, - щільно закривайте вікна в приміщеннях і без необхідності не перебуваєте на вулиці", - додав він.

Читайте також:

Будьте готові: Telegram буде платним. Що зміниться.

Путіна ліквідують, лише при першій спробі натиснути "ядерну кнопку". Заява.

Від чотирьох тисяч до 600 гривень: українцям видадуть нові надбавки. Хто отримає.