Ніхто не стане сперечатися, що лаваш – дивовижна річ. У нього, що не загорни, все одно буде дуже смачно. І правда, начинка для лаваша може бути рибної, солоної, гострої, сирної, овочевої, м'ясної і навіть солодкої. А в розпал літа в начинку можна додавати ще й велику кількість рубаної зелені і овочів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПриготуємо "конвертики" з лаваша з куркою і сиром:
Необхідні продукти для рецепта:
- курячий фарш - 250 г.;
- цибуля - 1 шт;
- петрушка-2-3 гілочки;
- часник - 1 зубчик;
- сіль і перець за смаком;
- сир-70 г.;
- лаваш-3 шт;
- яйце - 1 шт;
- кунжут;
- помідор.
Для приготування начинки потрібно цибулю, петрушку і часник подрібнити блендером до кашіцеподобного стану. Сир натерти на дрібній тертці і всі продукти разом з курячим фаршем змішати.
Начинка викладається тонким шаром на лаваш і згортається в 4 рази.
Зверху все це потрібно змастити яйцем і посипати кунжутом.
Запікати "конвертики" найкраще в духовці, в результаті чого лаваш вийде дуже хрустким і рум'яним, а сир всередині розплавиться і зробить начинку ще смачніше.
Запікати лаваш з куркою і сиром потрібно при 180 градусах 25-30 хвилин.
Відзначимо, що за рахунок кунжуту "конвертики" виходять дуже апетитними, а начинка з курки і сиру відповідає за поживність.
Для соусу: сметана - 2 ст. л; майонез - 2 ст. л.; часник і кріп
Таке блюдо смачно і в гарячому, і в холодному вигляді.
Читайте також:
"Поїдемо відкривати ресторан у Криму": Ектор Хіменес-Браво здивував українців.
Українцям платитимуть спецпенсії. Кого це торкнеться і що потрібно знати.
Vodafone, Київстар, lifecell: що робити, якщо пропав мобільний зв'язок. Інструкція.