Сама назва "форшмак «перекладається з німецької як» закуска «або»їжа перед їжею". Якщо приготувати форшмак по наведеному нижче рецептом, то відразу стає зрозуміло, чому блюдо з розряду закуски перейшло в основне блюдо. Адже в ньому вже відразу міститься і хліб, і картопля, які могли б виконувати роль гарніру до оселедця.

Оселедець для цієї страви потрібна бочкова. Її потрібно почистити, відокремити від кісток і шкіри. Якщо оселедець дуже солона, то її можна на 2 години покласти в молоко. Перед нарізкою оселедець потрібно буде протерти паперовим рушником. Нарізаємо її на дрібні кубики.

М'якуш білого хліба заливаємо вершками на 20 хвилин.
Яйце відварюємо до крутого стану.
Ріпчасту цибулю, яблуко, яйце нарізаємо дрібними кубиками.
У глибокій мисці з'єднуємо: цибуля, яблуко, яйце, оселедець, хліб. Хліб потрібно злегка віджати від вершків.
Перемішуємо і додаємо м'яке вершкове і рослинне масло, сир і оцет.
Все добре перемішуємо, але так, щоб залишалася структура.
Додаємо сіль і перець за смаком.
Готову страву, як правило, подається з хлібними грінками, зеленню і вершковим маслом.
Зберігати в холодильнику форшмак можна не більше двох днів.

Читайте також:

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся.

Біжать так, що труси злітають: в мережі показали ганьбу російських військових. Відео.

У Зеленського повідомили Путіну погані новини. Це увійде в історію.