Туреччина, розуміючи, які руйнівні наслідки для Чорноморського регіону несе війна, розв'язана РФ в Україні, всіма силами намагається прискорити вирішення цього конфлікту. Саме тому там усіма правдами і неправдами намагаються організувати зустріч президента України Володимира Зеленського і президента РФ Путіна.

Так, після засідання Консультативної групи з оборони та безпеки для України, яке відбулося на базі НАТО в Рамштайні, Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що мова йде про "найближчі дні".

За його словами, Анкара доклала багато зусиль з припинення вогню. Зокрема, в Антальї пройшла зустріч міністрів усіх країн, після якої президент Туреччини не раз зустрічався з Путіним і Зеленським.

"Хоча є деякі труднощі, ми сподіваємося, що, можливо, двом лідерам вдасться зустрітися в найближчі дні", — зазначив Акар.

Політик також додав, що Туреччина продовжить вносити свій посередницький внесок і для поліпшення гуманітарної ситуації, яка щодня стає все складніше, і для повного припинення вогню.

"Ми з тривогою спостерігаємо за розвитком подій. Судячи з отриманих новин, є деякі проблемні ситуації. Як і всі країни, ми докладаємо різних зусиль для їх подолання. Нам потрібно відкритися. Таким чином, ми вважаємо, що мирні рішення можуть бути знайдені легше", - вказав Акар.

ДО РЕЧІ, Акар зазначив, що президент його країни Реджеп Ердоган багато разів зустрічався з Путіним і Зеленським.

Так, наприклад, 26 квітня 2022 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів розмову з Володимиром Путіним, під час якої наголосив на важливості припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів, безпечної евакуації і знову запропонував провести його зустріч із Зеленським у Стамбулі.

Читайте також:

Санкції працюють: Остапчук показав, як росіяни готують Pepsi в банках для консервації.

У Зеленського повідомили Путіну погані новини. Це увійде в історію.

Напади у Путіна: збирає генералів і вимагає говорити тільки про перемоги.