З перших днів війни суспільство щодня прислухається до коментарів військоїх експертів в надії, що пекло, розпочате кремлівським диктатором в Україні, скінчиться. Одним з таких є Олег Жданов, полковник, п'ять років пропрацював у Головному управлінні ракетних військ і артилерії. В його оцінках ідеально витриманийв баланс експертної тверезості та оптимізму. І ось свіжий прогноз.

Так, Олег Жданов переконаний, що сил для наступу у Росії залишилося на лічені дні, орієнтовно на 7-10 днів. А все через те, що Президент Росії Володимир Путін жодним чином не відреагував на звіти Генштабу, які рекомендували відмовитися від другої хвилі наступу в Україні через втрату боєздатної частини армії.

Про це Олег Жданов повідомив в інтерв'ю з телеведучою Наташею Влащенко на Youtube-каналі Україна 24.

І дійсно, спроба наступу на сході України триває вже шостий день, але ніяких перемог у росіян немає.
"Справа в тому, що наступальна операція - це два тижні максимум згідно з усіма канонами, тому що більше накопичити матеріальних запасів, боєприпасів, палива, і особливо особового складу (тому, що потрібно постійно заповнювати втрати, це наступ), більше військова наука не передбачає. Тому ще сім-десять днів, і вони видихнуться. Я показую різницю між "хочу" і "можу", - переконаний Жданов.
Експерт каже, що глобальна помилка Путіна в тому, що він не сприймає зворотний зв'язок з фронту і не змінює своїх рішень. За словами Жданова, російський диктатор прагне виконати поставлені завдання за всяку ціну, не рахуючи втрат, проте в майбутньому це загрожує йому великими проблемами.
"Точка біфуркації може відбутися десь на рівні Генерального штабу Російської Федерації, коли Генеральний штаб буде змушений покласти на стіл Путіну звіт і сказати: все, ми далі наступати не можемо. І ось тут може статися, як кажуть політики, тут може прилетіти Чорний лебідь в плані внутрішньої нестабільності самої системи в Росії", - зазначив військовий експерт.

Що ж до ситуації в Придністров'ї, то Жданов зазначив, що нічого нового в ній немає - це старий путінський план "Новоросія".

"План саме в цьому і полягав: південний схід України, Відділення України від морського узбережжя. Тому тут нічого нового. Думаю, що задум не тільки Донецька, Луганська області, а задумка йде далі - Дніпро, і місто, і річка, і тоді можливий поворот на північ у напрямку Києва. Там, до речі, найкоротша відстань", - говорить експерт.

Читайте також:

Санкції працюють: Остапчук показав, як росіяни готують Pepsi в банках для консервації.

У Зеленського повідомили Путіну погані новини. Це увійде в історію.

Напади у Путіна: збирає генералів і вимагає говорити тільки про перемоги.