Україна протистоїть російському вторгненню вже більше 2 місяців, при цьому весь цивілізований світ підтримує країну. Польща одна з тих, країн, що з першої ж хвилини почала надавати Україні підтримку і надавати допомогу. Так, на сьогоднішній день мова йде про суму 1,6 млрд доларів і це другий у світі результат за кількістю допомоги Україні після США. Але і на цьому Польща не зупинилася.

Прем'єр-міністр Польщі Матуеш Моравецький підтвердив, що його країна передала Україні свої танки, а натомість отримала техніку від Британії. Водночас Моравецький відмовився відповідати на запитання про кількість переданих українській армії танків.

Заява прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького прозвучало в ефірі місцевого телеканалу Polsat.

"Сьогодні я не буду про це розповідати. Ми повідомимо про це свого часу",- резюмував він.

Політик лише зазначив, що замість переданих Україні танків Т-72м польська армія отримає британські танки Challenger 2.

"Прем'єр-міністр Моравецький в ефірі GośćWydarzeń:

Так, Польща передала Україні танки, але заради безпеки наших українських друзів ми не будемо говорити про їх кількість" - процитувала Моравецького його канцелярія.

Відомо, що бронетехніка радянського зразка перебувала на базі зберігання в Любліні-польська армія планувала модернізувати танки Т-72М до рівня PT-91, але руки не дійшли.

Моравецький також підкреслив, що Польща виконала свої зобов'язання щодо військової допомоги Україні, а цифри повідомлять коли прийде час.

Читайте також: