Твердий сир в домашніх умовах приготувати дуже просто. Для цього не потрібно купувати ні сичужний фермент, ні оцтову есенцію або лимонний сік. Справа в тому, що сир, який використовують при приготуванні сиру, вже сам по собі кисломолочний продукт і нічого не потрібно додавати в молоко для закваски.

Готового твердого сиру з цих продуктів виходить 450 гр:

  • 600 гр. сир;
  • 1 л. молока;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 яйце.

У кип'ячене молоко потрібно додати сир і поставити на повільний вогонь. При постійному помішуванні потрібно суміш проварити протягом 5 хвилин. Потім викладаємо масу в друшляк, застелений марлею, і чекаємо, коли відійде. До речі, з неї вийдуть чудові млинці.

Далі суміш повертаємо в каструлю, додаємо яйце, масло і соду, солимо і перемішуємо. Повертаємо суміш на вогонь і варимо ще 10-15 хвилин до отримання тягучої консистенції.

Викладаємо сир у форму, зверху кладемо гніт. Через 8 годин продукт буде готовий до вживання.

ДО РЕЧІ, любителі гострого сиру можуть в процесі готування додати до сирної маси кілька зубчиків часнику, свої улюблені спеції, зелень або шматочки сушеної паприки. Від цього домашній сир тільки поліпшить свій смак. Добре підійдуть базилік, орегано, кмин, зерна кропу і чебрець.

Читайте також:

Яке ж воно криворуке: ешелон з російською технікою пішов під укіс. Відео.

Ворога відправлять у пекло: ЗСУ отримають від Британії "пекельні машини".

Данилко розповів, чому не знімає кепку: "Один хлопець дуже здивувався, побачивши це".