Глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що бойові дії в Україні закінчаться підписанням мирного договору. Ось тільки параметри цього договору будуть залежати від стадії військових дій, на якій цей договір з'явиться.

Як повідомляє Українська правда, про це Лавров заявив в ефірі кремлівського "Першого каналу".

"Як у будь - якій ситуації, коли застосовуються збройні сили, звичайно ж, все закінчиться договором, але параметри цього Договору будуть визначатися тією стадією військових дій, на якій цей договір стане реальністю", - заявив Лавров.

Він також не упустив можливості дорікнути Україні в тому, що вона відходить від раніше досягнутих домовленостей. Зокрема, Росію насторожує співпраця України із західними партнерами у військовій сфері.

За його словами, в ситуацію втрутилися США і Британія, розповідаючи Україні, які положення в ході переговорів необхідно змінити. До цього, зазначив він, Росія нібито дуже позитивно сприйняла пропозиції України, озвучені їй під час очного раунду переговорів у Стамбулі 29 березня. За його словами, ці пропозиції враховували ряд питань, до яких упереджено ставиться російська влада – зокрема, позаблоковий статус України.

"У стамбульському документі було сказано, що "в Україні не буде ніяких військових баз іноземних і не будуть проводити навчання за участю іноземних збройних сил, крім як за згодою всіх країн-гарантів цього договору, включаючи Росію" – було написано прямо. У тому варіанті, який вони нам дали після нашої позитивної реакції, значилося: "ніяких навчань, крім як за згодою більшості країн-гарантів".

Різниця є? Про це і мова.

Ось так вони вчинили і по ряду інших пропозицій, які вони внесли в Стамбул", - резюмував він.

Читайте також:

"Згорнуть військову кампанію": Арестович розповів, що буде, якщо Путін захопить Донбас.

Коханка Путіна в дорогому вбранні розповіла, що санкції-це корисно.

Командувач армією Литви: Росія відновить війська і вдарить через 5-10 років.