Бункерного президента Путина дуже дратує, що українці змогли побудувати європейську державу, живучи в людських умовах, на відміну від мільйонів росіян, для яких злидні і розруха стала нормою життя.

У ЗМІ вже не раз говорилося про те, що путінські загарбники насильно вивозять українців з окупованих міст в далекі і дрімучі куточки Росії.

Наприклад, сайт Обозреватель зазначає, що близько 500 жителів Маріуполя були примусово депортовані російськими каральними військами в Чебоксари (Чувашія) 8 квітня. Серед примусово вивезених українських громадян - 106 дітей.

Тим часом, як повідомляє уповноважена з прав людини Людмила Денисова, подібні заходи російські окупанти прийняли і до жителів Маріуполя, насильно відправивши їх до Приморського краю Росії.

"Примусово депортованих громадян України з Маріуполя Росія відправила в Приморський край - в 8 тисячах кілометрів від Батьківщини. Волонтери з Росії повідомили мені, що 21 квітня в місто Находка приїхав поїзд з 308 українцями з Маріуполя – мамами з маленькими дітьми, особами з інвалідністю, студентами.

Депортованих очікує виготовлення нових документів на заміну українських та пошук роботи. Кафіри Росії обіцяють в майбутньому виплатити "підйомні" 10 тисяч рублів", - зазначила Денисова.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Кремль планував вивезти українців в концтабори в Західному Сибіру і змусити будувати міста.

За словами секретаря РНБО, Міністр оборони РФ Шойгу прямо озвучив плани, згідно з якими в Сибіру необхідно побудувати від 3 до 5 великих міст чисельністю в 300 тисяч до мільйона населення.

Читайте також:

Британія "заспокоїть" Путіна ядерним ударом. Джонсон вже зробив заяву.

Мародерили з росіянами: у мережі показали фото українців-зрадників.

Новина дня: ЗСУ ліквідували двох генералів Путіна, третій – в реанімації. Хана штабу.