Щоб приготувати скумбрію як консерви необхідно:

  • скумбрія свіжоморожена - 1,2 кг (2 великі скумбрії);
  • сіль - 1 ч.л.;
  • цукор - 1 ч.л.;
  • вода - 200 г;
  • лавровий лист - 1 шт.;
  • коріандр - 1/3 ч.л.;
  • запашний перець - 3-5 горошин;
  • чорний перець - 7-10 горошин;
  • рослинна олія без запаху - 70 г.

1. Видалити голову, плавники, нутрощі. Добре промити скумбрію, обов'язково видалити чорну плівку всередині. Нарізати рибу на порційні шматочки.

2. Викласти шматочки в каструлю. Додати спеції: запашний перець, чорний перець, коріандр, лавровий лист, сіль і цукор. Влити воду і рослинне масло.

3. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і томити рибу на маленькому вогні 2,5 години. Зняти каструлю з плити і дати повністю охолонути.

Читайте також:

Ось і почалося: вперше майже за 20 років Японія звинуватила РФ в окупації

"Це військова мета": у Росії заявили, що будуть атакувати військову допомогу для України

Зеленський заявив про паради на 9 травня: "будуть ненавидіти..."