Росія завжди образливо називала українців "хохлами", а ще нахлібниками, неробами, зрадниками, і дуже часто"бандерівцями". Ось тільки при всьому цьому Путін методом шантажу і погроз намагався включити Україну в свої альянси та інтеграційні проекти. Все це завжди завжди списувалося на залишки "синдрому старшого брата". Однак, як виявилося, Путін просто вирішив стерти з лиця землі українську націю за її волелюбний дух і тому будь-яка асоціація з незалежною Україною викликає в Росії паніку і гнів.

Стало відомо, що у російських правоохоронців спрацьовує режим "небезпеки", коли вони бачать кольори прапора незалежної України в будь-якому прояві.

Так, в московському ЦУМі був затриманий 40-річний росіянин, який був взутий в синьо-жовті кросівки. Правоохоронні органи РФ звинуватили чоловіка в несанкціонованій акції протесту, а суд постановив сплатити за" порушення " 10 тисяч рублів.

Про це стало відомо завдяки російському виданню The Insider, яке відоме журналістськими розслідуваннями резонансних справ пропутінського режиму.

Адвокат затриманого, Ілля Уткін, розповів журналістам, що на чоловіка був складений протокол, в якому правоохоронці вказали, мовляв той вигукував гасла і брав участь у несанкціонованому масовому заході. Поліцейські звернули на "порушника" увагу на Театральній площі, його затримали і відвезли у відділ внутрішніх справ.

Насправді ж, враховуючи, що випадок стався 6 березня, росіянин просто прийшов в Московський ЦУМ з метою купити подарунки дружині і дочці на свято 8 березня.

Читайте також:

Ось і почалося: вперше майже за 20 років Японія звинуватила РФ в окупації

"Це військова мета": у Росії заявили, що будуть атакувати військову допомогу для України

Зеленський заявив про паради на 9 травня: "будуть ненавидіти..."