Ні для кого не секрет, що незалежно від стану війни або мирних переговорів, у Путіна 9 травня в Москві буде парад Перемоги. Саме до цієї дати російський диктатор хоче захопити схід України. А ось в українського президента на цей рахунок є своя думка.

Так, український президент Володимир Зеленський вважає, що російське керівництво, схиблене на символізмі, робить серйозну помилку щодо святкування 9 травня на окупованих територіях України. Про це він заявив в інтерв'ю французькому каналу новин BFM TV.

"Ми не боїмося саме 9 травня. Ми спокійно ставимося до того, що Росія може підготувати якусь спеціальну військову дію, щоб здобути перемогу, начебто для них перемогу, і показати її всім на 9 травня",-сказав Зеленський.

При цьому український президент заявив, що парад на Красній площі в Москві це одне, а примус до святкування "Дня Перемоги" в тимчасово окупованій частині Харківської, Херсонської областей і в деяких інших вже окупованих містечках і містах України — зовсім інша справа.

Він зазначив, що тепер українські громадяни зі Сходу України "з ненавистю дивляться на все російське".

"Я вважаю, що це одна велика помилка Росії, велика помилка в історії Російської Федерації, так само як і битва за російську мову. Коли за російську мову вбивають людей на сході нашої держави, які в більшості своїй були російськомовні. Така ж проблема буде і з 9 травня. Це знову-таки велика помилка Російської Федерації... Якщо на 9 травня вони будуть проводити свої паради в окупованих українських містах - вони поставлять хрест на 9 травня в принципі і на території України", - заявив Зеленський і додав, що нинішнє керівництво Росії робить все, щоб українці починали ненавидіти те, до чого раніше ставилися з підтримкою.

Нагадавши, США направлять Україні потужне озброєння. У Пентагоні вже показали список. Що туди входить.

Також ми писали: в РНБО заявили, що Кадиров пообіцяв Путіну, що особисто розправиться з Зеленським. Подробиця.

Тим часом, вже названо наступника Путіна. Він дуже любить яхти і дівчат.