Версій про походження шарлотки існує кілька. Найромантичніша-це історія безнадійно закоханого кухаря, який назвав винайдений ним пиріг на честь дами свого серця — Шарлотти. Однак не настільки важливо від чого сталося слово шарлотка, важливо, що принцип один і той же: яйця, цукор, борошно і яблука — смачна яблучна шарлотка.

Для приготування "класичної шарлотки з яблуками" на знадобляться миска, міксер, форма для запікання.

Інгредієнти до рецептом "Шарлотка з яблуками":

  • яйця курячі-4 шт.;
  • цукор - 200 г;
  • борошно - 160 г;
  • яблуко-3 шт.;
  • цукрова пудра - за смаком.

Приготування:

  1. Яблука треба помити, почистити від шкірки і насіння і нарізати часточками.
  2. У міксері збити курячі яйця з цукром 3-5 хвилин.
  3. Додати просіяне борошно і 2 чайні ложки меленої кориці — акуратно все перемішати.
  4. Потім додати порізані яблука і ще раз перемішати.
  5. Форму для випікання (можна взяти роз'ємну) добре змастити вершковим маслом і влити приготоване тісто.
  6. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити з тіста сухою.
  7. Готову шарлотку остудити в формі, потім акуратно вийняти і присипати цукровою пудрою.

До речі, в шарлотку можна додавати корицю, ванільний цукор, імбир, мускатний горіх або цедру лимона. Головне - не перестаратися, щоб не затьмарити ніжний смак і аромат яблук.

Шарлотку подають на стіл теплою з кавою або чаєм. За бажанням можна приготувати сметанний крем, який гармонійно доповнить смак улюбленого домашнього пирога.

Раніше Hyser писав, що російських школярів змусили плавати з прапорами Росії в крижаній річці. Відео дичини

Також наш портал повідомляв, що Україна отримає довгоочікуване озброєння.

Нагадавши, удар по Запоріжжю: у пасажирському поїзді аж вибило вікна. Фото