Версій про походження шарлотки існує кілька. Найромантичніша-це історія безнадійно закоханого кухаря, який назвав винайдений ним пиріг на честь дами свого серця — Шарлотти. Однак не настільки важливо від чого сталося слово шарлотка, важливо, що принцип один і той же: яйця, цукор, борошно і яблука — смачна яблучна шарлотка.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування "класичної шарлотки з яблуками" на знадобляться миска, міксер, форма для запікання.
Інгредієнти до рецептом "Шарлотка з яблуками":
- яйця курячі-4 шт.;
- цукор - 200 г;
- борошно - 160 г;
- яблуко-3 шт.;
- цукрова пудра - за смаком.
Приготування:
- Яблука треба помити, почистити від шкірки і насіння і нарізати часточками.
- У міксері збити курячі яйця з цукром 3-5 хвилин.
- Додати просіяне борошно і 2 чайні ложки меленої кориці — акуратно все перемішати.
- Потім додати порізані яблука і ще раз перемішати.
- Форму для випікання (можна взяти роз'ємну) добре змастити вершковим маслом і влити приготоване тісто.
- Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити з тіста сухою.
- Готову шарлотку остудити в формі, потім акуратно вийняти і присипати цукровою пудрою.
До речі, в шарлотку можна додавати корицю, ванільний цукор, імбир, мускатний горіх або цедру лимона. Головне - не перестаратися, щоб не затьмарити ніжний смак і аромат яблук.
Шарлотку подають на стіл теплою з кавою або чаєм. За бажанням можна приготувати сметанний крем, який гармонійно доповнить смак улюбленого домашнього пирога.
Раніше Hyser писав, що російських школярів змусили плавати з прапорами Росії в крижаній річці. Відео дичини
Також наш портал повідомляв, що Україна отримає довгоочікуване озброєння.
Нагадавши, удар по Запоріжжю: у пасажирському поїзді аж вибило вікна. Фото