Під прицілом російської армії можуть знову опинитися Київська, Житомирська, Сумська та Чернігівська області.

Про це заявив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник в інтерв'ю РБК-Україна.

"Повністю відкидати таку можливість не можна. Але в найближчій перспективі ми цього не бачимо. Підкреслюю, саме в найближчій. Оскільки, знову ж таки, для успішного наступу потрібно створити ударне угруповання. Зараз на території Білорусі деякі батальйонні тактичні групи Росії залишаються, вони здійснюють певні демонстративні дії, тим самим тримаючи наші підрозділи напоготові", - заявив він.

За словами спікера Міноборони, що стосується Києва, столиця на даний момент ще більше захищена, ніж це було раніше.

"Київ - це, безумовно, ласий шматок для російських окупантів. Зараз столиця добре укріплена і готова до оборони. Причому рівень цієї оборони не знижувався, а навпаки, постійно вдосконалюється. Якщо Росія коли-небудь і повернеться до питання наступу на Київ, то для цього їм потрібно буде зібрати величезну кількість військ. А зараз їм потрібна перемога на сході", - зазначив Мотузяник.

Офіцер також не виключив можливості вторгнення військ з боку Білорусі.

"Повністю відкидати таку можливість ми не можемо. Нам відомо, що станом на цей час окремі підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь прикривають ділянку кордону з Україною і знаходяться в підвищеній бойовій готовності.

Але Білорусь своїми недружніми діями вже заплямувала себе в цій ганебній і несправедливій війні, яку Росія розв'язала проти нас. Заплямувала тим, що надає Росії свою територію, військову і цивільну логістику. Аеродроми, звідки злітають російські літаки і бомблять Україну. Ділянки для розміщення тактичних ракетних комплексів, якими Росія завдає ударів по нашій території. Тому повинні бути готові до будь-яких дій", - констатував він.

Нагадаємо, у Росії випустили льодяники, які допомагають від санкцій. "Будемо смоктати разом". Фото.

Також ми повідомляли, що у центрі Москви спалахнула потужна пожежа. Це знак з небес. З'явилося відео.

Тим часом, у Кремлі заявили, що відправили до Києва проект мирного договору. Подробиця.