Стало відомо, що тимчасово переміщені особи без грошей не залишаться, адже під час військового стану пенсію можна отримувати там, де людина перебуває, а не за місцем прописки. Про пише видання На пенсії.

Так, люди з областей, де тривають обстріли, можуть звертатися до відділень Пенсійного фонду у тих регіонах, де вони отримали тимчасовий притулок, щоб отримати пенсію. Також тимчасово переміщені особи можуть звертатися у відділення Укрпошти або за телефоном 0 800 300 545, щоб повідомити своє нове місцезнаходження.

Разом з тим, ті особи, хто отримував пенсію на банківський рахунок, для її збереження нічого не потрібно робити. Кошти як приходили, так і далі будуть приходити, навіть якщо місце проживання нове.

Для отримання коштів грошовим переказом через Ощадбанк слід також повідомити про нове місце перебування в органи Пенсійного фонду.

А щоб гроші прийшли на рахунок, відкритий для отримання допомоги як внутрішньо переміщеним особам (ВПО), потрібно написати заяву і передати її у відділення уповноваженого банку або органу Пенсійного фонду за новим місцем знаходження.

До слова, пенсіонери-переселенці, яким довелося покинути свій будинок через російську агресію, можуть отримати доплату до пенсії в розмірі 2000 грн.

Для цього їм необхідно стати на облік як внутрішньо переміщеним особам. Зробити це можна, звернувшись особисто до органів соціального захисту населення, уповноваженої особи громади, ЦНАП, а з 20 квітня ця функція буде доступна і в “Дії”.

Після цього ви отримаєте довідку про те, що є ВПО, з нею потрібно подати заяву на отримання держдопомоги за такою ж схемою та отримати виплату на банківський рахунок, зазначений у заяві.

Раніше Hyser писав, що Путін вже списав з рахунків Лукашенка: розвідка показала документи про захоплення Білорусі.

Також наш портал повідомляв, що генерал розповів, що відбувається в Кремлі: "Путін дуже роздратований, на Київ йти не може".

Нагадаємо, близький кінець літакам Путіна: ЗСУ отримають Британські супер-установки. Грізна міць