Російський президент досі не може змиритися з ганебною втратою гордості всього свого флоту – ракетного крейсера "Москва".

За словами екс-заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, після втрати "Москви" Путін роздратований, як ніколи.

Саме в цьому стані він і розпорядився наносити удари по мирному Львову. Про плани Кремля Романенко розповів в інтерв'ю Обозревателю.

"Путін дуже роздратований знищенням флагмана "Москва", і вже з ночі після цього почали наносити удари по всій території України. Потрапив під обстріл і Львів – бо, як вони вважають, давно не стріляли, бо є об'єкти, ресурси і так далі. І вони це роблять.

Найбільше у них залишилося ракет повітряного базування, тобто тих, які запускаються з літаків. Причому літаків, які злітають з російських аеродромів. Це стратегічні бомбардувальники Ту-95м, Ту-160, Ту-22М3", - заявив Романенко.

Разом з тим, за його словами, поки що у російської армії немає можливостей приступити до чергової спроби захоплення Києва.

"Спочатку їм треба вирішити питання на основному напрямку. Зараз у них немає військ, щоб йти на Київ. Якщо їхні війська досягнуть успіху там, то, що залишиться, можна направити кудись ще",-каже Романенко.

Нагадаємо, росіяни почали тиснути своїх же бійців танками, кидаючи їх на поле бою. Відео.

Також ми повідомляли, що РФ втратила половину своїх батальйонно-тактичних груп, - генерал.

Тим часом, під Києвом героїчно загинув весь екіпаж українського бойового вертольота. Фото.