Через те, що зарубіжні компанії різко згортають свою діяльність в Росії, яка напала на Україну, кілька сотень тисяч жителів однієї тільки Москви залишаться без роботи найближчим часом.

Як повідомляє Обозреватель, про це заявив мер Москви Сергій Собянін.

"Минулого тижня ми затвердили Програму підтримки співробітників, яким загрожує звільнення. З урахуванням дотацій з федерального бюджету на його реалізацію буде направлено 3,36 млрд рублів. В першу чергу програма адресована співробітникам іноземних компаній, тимчасово призупинили свою діяльність або вирішили покинути Росію. За нашими оцінками, близько 200 тисяч людей ризикують втратити роботу", – написав Собянін.

Раніше Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен заявила, що Національний дефолт Росії – це лише питання часу, оскільки санкції ЄС поступово впливають на економіку країни.

"За поточними прогнозами, валовий внутрішній продукт в Росії впаде на 11 відсотків. Національне банкрутство Росії-лише питання часу", - повідомила глава ЄК на питання про вплив п'яти пакетів санкцій ЄС.

За її словами, санкції з кожним тижнем "все глибше проникають в російську економіку".

Глава ЄК зазначила, що експорт в Росію вже впав на 70%, а 700 російських літаків втратили свої ліцензії через відсутність запчастин і оновлень програмного забезпечення.

Крім того, вона додала, що сотні великих компаній і тисячі фахівців залишають російський ринок.

Нагадаємо, у Раді вже заявили про закінчення другої фази війни і назвали дату затишшя.

Тим часом, 70% російських контрактників відмовилися воювати, а морги забиті.

Також ми повідомляли, що додаткових вихідних у квітні та травні не буде. Українців попередили.