Відомий Ульяновський механічний завод, на якому вироблялися зенітно-ракетні комплекси "Бук", "Куб" і "Тунгуск", а також системи ППО, більше не в змозі випускати свою продукцію.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, головна причина зупинки підприємства - брак комплектуючих, які у величезній кількості йшли з Німеччини. Після нападу Росії на Україну співробітництво припинено.

"За словами співробітників, продовжувати виробництво сам по собі завод не в змозі, оскільки в ході технологічного процесу не використовується практично нічого російського.

В даний час керівництво заводу шукає можливості обійти санкції і налагодити поставки через треті країни (зокрема, Казахстан). Але такі схеми призводять до значного подорожчання комплектуючих через необхідність платити за послуги країнам-посередникам. Але це не передбачено бюджетом, і збільшити його немає можливості.

Працівникам надають вибір: йти в неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі Збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада - "оператор-навідник "ЗРК"Бук". Пропонована зарплата-50000 рублів на місяць, повідомляють в Головному управлінні розвідки.

Раніше повідомлялося, що росіяни масово тікають з військових таборів. Вирішили не воювати.

Також ми писали, що війська Путіна не можуть почати наступ на Донбасі.

Тим часом росіяни самі спалили новітній броньовик через пробите колесо. Запаска не передбачена. Фото.