Російські пропагандисти неодноразово свою бронемашину з посиленим протимінним захистом "Тайфун" називали гордістю оборонно-промислового комплексу Росії. Ось тільки вони ніколи не згадували, що російські корупція і тупість здатні погубити цей автомобіль швидше, ніж будь-яка міна.

Так, стало відомо, що на околиці села Здвижівка Бучанського району російські окупанти при відступі власноруч спалили бронеавтомобіль" Тайфун", який РФ вважає вершиною свого військового автомобілебудування. Вся справа в тому, що вони пробили колесо, а запаскою машина вартістю кілька сотень тисяч доларів просто не була укомплектована.

Про це повідомив військкор Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі. Він також опублікував фото, які зробив військовий репортер Руслан Ганущак.

Йдеться про КамАЗ - 53949" Тайфун " з колісною формулою 4х4, американським дизельним мотором Cummins потужністю в 350 кінських сил. Такі бронеавтомобілі взяли на озброєння десантних підрозділів ЗС РФ тільки в 2021 році.

Незважаючи на те, що він майже вщент вигорів, на дверцятах БА добре помітно характерну символіку путінської армії, що вторглася на українську територію, – позначку "V".

"Суперновинка. Але підвели її, виявляється, не українці. Новий агрегат спалили самі російські десантники. Власноручно. Тому що пробили колесо. А запаскою машина вартістю кілька сотень тисяч доларів просто не була укомплектована, коли орки тікали в Білорусь", - пояснив Цаплієнко.

Журналіст додав, що російська Логістика, корупція і тупість – одні з наших надійних союзників у війні проти загарбників.

Відзначимо, що" тайфуни " в Росії вважаються вершиною військового автобуду.

Так, в Росії автомобілі цього сімейства випускаються з колісними формулами 6х6 (КАМАЗ-63969) і 4х4 (КАМАЗ-53949). Вони володіють високими бойовими і експлуатаційними характеристиками (рухливість, захищеність, бойова міць, дизайн і ергономіка).

Машина може оснащена різною стрілецькою зброєю і транспортувати 2 тонни вантажу або 10 чол, включаючи екіпаж. Максимальна швидкість - 100 км/год.

Раніше Hyser повідомляв, як зустрічають Україну і так проводжатимуть труну Путіна: Європа вже святкує.

Також наш портал писав, що Путін розправився з Януковичем. Вітя тепер звичайний бомж.

Тим часом, стало відомо, що дружина Медведчука Оксана Марченко вже не в собі і помітно збожеволіла. Хто б міг подумати, що вона доведе себе до такого стану.