З початку вторгнення Росії в Україну з'являються повідомлення про те, що російські військові з різних регіонів відмовляються їхати на війну, навіть незважаючи на те, що за таке передбачено покарання. Серед основних причин такого явища найчастіше те, що росіяни погано озброєні і не можуть з цієї причини окаивать опір українським військовим. Крім того, солдати скаржаться на те, що командири їх не цінують.

Ті, розмови, що перехоплюють СБУ, часто свідчать про те, що загарбники ниють, як діти, що їм доводиться воювати проти вмотивованої армії, а не мирних людей. Отак пропагандистські розповіді російських загарбників про свої успіхи розбиваються об українську реальність.

Наприклад, у черговій розмові, перехопленій СБУ, окупант розповідає, як російська армія потерпає від українців: "вчора колона йшла назад, 10 км звідси... нах*й. Переломи відкриті, Пі * дець, там дивитися неможливо було..."

Не дивно після почутого, що ті підрозділи Збройних сил Росії, які планували відправити на ротацію в Україну, відмовляються виконувати такі накази.

"За розповідями пацанів, які з нашим начальником в Брянській області, то вони кажуть, що там Повний Пі*дець. Там всі відмовляються їхати, не хочуть їхати... на них заводять документи і звільняють", – розповідає загарбник.

І правда, останнім гучним випадком відмови став той, який стався в Псковській області. Там, 6 квітня тих, хто відмовилися їхати на війну в Україні, було близько 60 осіб, а 7 квітня число "відмовників" зросло вже до 100 осіб. Частина цих військових вже встигла побувати на території України, а інші приймають рішення не їхати, дізнавшись про досвід своїх товаришів по службі.

Також окупант у розмові скаржиться, що командування не дбає про солдатів: "...наш начальник, відчув себе героєм і на передок відправляє, блідий, пацанів на УАЗиках. На особовий склад йому пох * й".

"Схоже, орки самі зрозуміли: єдиний шанс зберегти життя – залишатися вдома", - зазначають у спецслужбі.

Раніше Hyser писав, що Зеленський розвеселив жартом про затриманого і скуйовдженого Медведчука. Відео

Також наш портал повідомляв, що Путін заявив, що мирні переговори з Україною зайшли в глухий кут…

Нагадавши, накрив собою гранату і врятував хлопців: ще один воїн ЗСУ вже не повернеться додому