Ця страва знайома, мабуть, більшій частині населення України ще з часів дитинства, коли ароматні бабусині сирники апетитною гіркою височіли на святковому столі. Безперечна перевага цієї страви – це швидке приготування із продуктів щоденного вживання.

ІНГРЕДІЄНТИ для приготування класичних сирників:

  • 400 г Сир (Творог);
  • 1 шт. яйце;
  • 3 ст. л. борошна (и додатково для паніровки);
  • 3 ст. л. цукру;
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження;
  • 1 дрібка солі;
  • 10 г ванільного цукру.

Сир (400 г) необхідно викласти в невелику скляну або пластикову ємкість і розминаємо до однорідного стану без грудочок. Сир для сирників можна використовувати як базарний, так і магазинний, головне, щоб він був не кислим і не сильно вологим. При цьому якщо кількість вологи в сирі буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на пательні.

Додаємо дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, і 10 г ванільного цукру.

Цукру можна і більше, все це за смаком.

Далі все перемішуємо до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну виделку, ложку або товкучку для картоплі.

До отриманої сирної суміші додаэмо 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то можна додати на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.

Змочуэмо руки невеликою кількістю соняшникової олії і качаємо з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Формуємо гарні невеликі сирники.

Паніруємо сирники в борошні, щоб вони не втратили форму і смажимо до апетитною скоринки з обох боків.

Нагадаємо, у Кремлі вже погрожують НАТО через Швецію і Фінляндію: "безпеки не буде".

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Росія ще не відчуває, що потрібно зупинитися.

Також ми писали, що російські окупанти показали свої бойові ракети, на кожній з яких написано моторошне послання українцям.