Ця страва знайома, мабуть, більшій частині населення України ще з часів дитинства, коли ароматні бабусині сирники апетитною гіркою височіли на святковому столі. Безперечна перевага цієї страви – це швидке приготування із продуктів щоденного вживання.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІНГРЕДІЄНТИ для приготування класичних сирників:
- 400 г Сир (Творог);
- 1 шт. яйце;
- 3 ст. л. борошна (и додатково для паніровки);
- 3 ст. л. цукру;
- 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження;
- 1 дрібка солі;
- 10 г ванільного цукру.
Сир (400 г) необхідно викласти в невелику скляну або пластикову ємкість і розминаємо до однорідного стану без грудочок. Сир для сирників можна використовувати як базарний, так і магазинний, головне, щоб він був не кислим і не сильно вологим. При цьому якщо кількість вологи в сирі буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на пательні.
Додаємо дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, і 10 г ванільного цукру.
Цукру можна і більше, все це за смаком.
Далі все перемішуємо до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну виделку, ложку або товкучку для картоплі.
До отриманої сирної суміші додаэмо 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то можна додати на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.
Змочуэмо руки невеликою кількістю соняшникової олії і качаємо з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Формуємо гарні невеликі сирники.
Паніруємо сирники в борошні, щоб вони не втратили форму і смажимо до апетитною скоринки з обох боків.
Нагадаємо, у Кремлі вже погрожують НАТО через Швецію і Фінляндію: "безпеки не буде".
Раніше Володимир Зеленський заявив, що Росія ще не відчуває, що потрібно зупинитися.
Також ми писали, що російські окупанти показали свої бойові ракети, на кожній з яких написано моторошне послання українцям.