Історія цивілізованого туалету почалася ще в 19 столітті, коли в 1891 році Слюсар Томас Креппер з маленького села на півночі Англії запатентував свій винахід – унітаз зі зливним бачком. А вже в 1909 році в іспанському м. Барселона почалося масове виробництво фаянсових унітазів. З тих пір пройшло більше 100 років, але як виявилося, ще не всі люди в світі вміють користуватися унітазом, а деяким і зовсім це пристосування незнайоме.

Так, за розповідями пережили окупацію жінок в Чернігівській області, для деяких російських окупантів справжнім шоком стало побачити унітаз. Відповідне відеосвідчення місцевих жителів поширили в мережі. Про це написало видання УНІАН.

У таке складно повірити, проте дійсно, за даними Міжнародної організації WaterAid, 23% росіян, які проживають в містах, не мають можливості користуватися безпечними приватними туалетами. Так, за показником чисельності міського населення без доступу до безпечних і приватних туалетів Росія займає п'яте місце, пропустивши вперед Індію, Китай, Нігерію та Індонезію. При цьому ситуація в Росія гірша, ніж в Бангладеш, в Республіці Конго і Бразилії.

Що ж стосується сільського населення, то централізована каналізація відсутня аж у 66,5% росіян, які проживають в сільській місцевості. У тому числі 48,1% сімей у селах користуються вигрібними ямами, а 18,4% не мають каналізації взагалі.

Можливо саме тому російські окупанти забирали унітази з собою, коли втекли від ЗСУ.

"Вони унітази забирали. Унітази! Заходить в будинок - і каже: "А що це таке?". А йому хтось каже:"унітаз". "А що це таке?", Це ці вузькоокі...",- розповідає одна бабуся.

Також на Чернігівщині розповіли, що в Ягідному російські окупанти використовували унітаз по-своєму.

"У Ягідному, розповідали, вони на унітаз ставили мисочку-і "ходили". А потім виносили", - сміється і розповідає ще одна жінка.

Раніше Hyser писав, що чим харчуються російські окупанти. Такого ви не бачили. Фото

Також наш портал счоогбщал, що Путін направив в Україну генерала-нелюда. США попередили.

Нагадавши, "Запобігти Бучу і Краматорську": Кулеба розповів про переговори з Росією.