На сьогоднішній день ніхто не хоче мати з росіянами будь-яких справ, так як це зараз як торгувати з нацистською Німеччиною.

Стало відомо, що данський Saxo Bank має намір перестати обслуговувати клієнтів з РФ у зв'язку з санкціями. Про це повідомили росЗМІ з посиланням на копії листів, які опублікували клієнти брокера в профільних чатах.

Так, у своєму листі Saxo Bank, який займається брокерськими послугами та інвестиціями, посилається на санкції, введені проти Росії у відповідь на військове вторгнення в Україну.

При цьому клієнти можуть закрити всі позиції і вивести свої гроші, або перевести активи іншому брокеру. до 6 червня 2022 року. При цьому, якщо клієнт захоче перевести папери до іншого брокера, то переклад чекає "додаткова перевірка". Це в свою чергу збільшить час обробки запитів або перешкоджатиме їх виконанню, додали в банку.

"У деяких випадках може бути простіше закрити позиції і просто перевести готівкову суму замість цінних паперів", - пояснюється у зверненні до клієнтів.

У тому випадку, якщо російський клієнт Saxo Bank не переведе активи брокерського рахунку, то банк перенаправить їх на останній рахунок, який використовується для поповнення.

До речі, обмеження торкнуться і громадян Білорусії. При цьому рахунки інвесторів з інших країн СНД (Казахстану, України, Азербайджану і т.д.) продовжать обслуговуватися в колишньому режимі.

Однак якщо громадяни обох країн мають резидентство в одній з країн Євросоюзу, їхні рахунки не будуть закриті.

До речі, з 8 квітня Saxo Bank заборонив клієнтам з Росії відкривати нові позиції або збільшувати поточні. З цієї ж дати банк обмежив суму рахунків-якщо вартість рахунку перевищує 100 000 євро, надлишки будуть переводитися на створений банком окремий рахунок.

Saxo Bank був заснований в 1992 році, спочатку він називався Midas.

Відзначимо, що Saxo Bank не мав ліцензії Банку Росії, при цьому до останнього часу на сайті банку була інформація російською мовою, а його менеджери та аналітики проводили заходи в Росії.

Раніше Hyser писав, що у мережі порівняли Батьківщину-Матір в Україні і в Росії.

Також наш портал повідомляв, що росіяни в Чорнобилі зняли фари з музейної машини і розбили скло.

Нагадавши, 9 травня Москва отримає 20 тисяч чорних мішків. ЗСУ потужно відбиває наступ Путіна