Начальник штабу Королівських військово-повітряних сил Великобританії Майк Вігтон заявив, що війна в Україні знаходиться в "небезпечній" фазі. За його словами, російські військові на даний момент "перегрупуються і позиціонуються" перед тим, як зробити "ще більш жорстоку" атаку.

Про це він розповів виданню Sky News. Вігтон зазначив, що є всі підстави припускати, що окупанти повернуться, і Україна відчує на собі всю тяжкість того, що понесе Росія.

"Всі дані нашої розвідки говорять нам про те, що Росія перебудовується для нової атаки. Потенційно вона буде ще більш жорстокою, ще більш варварською, ще більш незаконною, ніж те, що ми вже бачили", – сказав він.

При цьому, за його словами, військовослужбовці Королівських ВПС готові перекинути до Києва бронетехніку на транспортних літаках, якщо міністри схвалять таку ініціативу.

Крім того, у відповідь на пропозиції заходу озброїти українців протикорабельними ракетами, щоб зберегти контроль над узбережжям Чорного моря, сер Майк сказав, що питання про таку зброю "знаходиться на розгляді".

Зазначимо, що російські окупанти продовжують накопичувати сили для захоплення Маріуполя і наступу в районі міста Ізюм Харківської області. Загарбники також намагаються прорвати оборону угруповання українських військових на Донецькому напрямку.

Раніше Hyser писав, що ЗСУ звільнили від ворога ще одну область України.

Також наш портал повідомляв, що у Москві прощаються з Жириновським. Відео

Нагадувати, Україна отримає тисячі Стінгерів, Джавелінів і дронів-камікадзе