Ролики з його чарівною усмішкою розлетілися по соцмережах ще на початку березня, а сам він став головним воїном-красенем цієї війни. А вчора, 6 квітня, стало відомо сумну новину.

Так, в Маріуполі загинув 20-річний український воїн Ярослав Бригинець з позивним "Махач", який зачарував багатьох користувачів TikTok.

Повідомляється, що Ярослав Бригинець віддав життя, рятуючи друзів, які потрапили під обстріл. Побратими, які розповіли про подвиг Героя, поклялися помститися ворогові за його смерть.

Про це в Instagram розповів один з бойових товаришів полеглого захисника - Давід Хімік.

"Ти завжди бився до кінця... Ярослав "Махач" Бригинець. Витягав друзів, які потрапили під обстріл. Одного разу в розмові ти сказав, що не хочеш, щоб тебе оплакували і сумували, якщо щось трапиться... ми не будемо плакати, брат, ми будемо мстити! Ти-справжній чоловік, воїн і герой. Людина, яка завжди посміхалася і приходила на допомогу в будь - якій ситуації без користі для себе", - зазначив побратим бійця.

Про Героя України відомо те, що хлопець народився в 2002 році.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ярослав воював на Донбасі, а у вільні від боїв дні займався у Маріуполі боксом, за який і віддав своє життя.

13 лютого 2021 року "Махач" брав участь у турнірі з боксу в Маріуполі і зайняв там перше місце у своїй ваговій категорії. Цей захід традиційно щорічно організовує полк" Азов", щоб віддати честь одинадцяти азовцям, загиблим під час Павлопіль-Широкинської наступальної операції 2015 року.

У 2021 році турнір зібрав 26 бійців, які билися за звання кращого боксера в шести вагових категоріях.

У Мережі українці висловлюють співчуття у зв'язку із загибеллю бійця і згадують його як щиру і добру людину. Ось, що знайомі пишуть про українського захисника:

  • "Він хотів просто жити! Вільно жити у своїй Незалежній державі! Вічна слава Герою!";
  • "У нього закохались так багато дівчат країни, що це ніби втрата знайомої людини";
  • "Ти казав робити все на максимум і вірити в світле майбутнє (боляче від того, що уже це все буде без тебе). Спи спокійно Наш Герой".

Раніше Hyser писав, що РФ може знову атакувати Київ після Донецька і Луганська.

Також наш портал повідомляв, що у Росії через брак продуктів продають армійські сухпайки. Фото.

Нагадавши, елітні псковські десантники відмовилися їхати в Україну