Росія з 24 лютого проводить "спеціальну операцію на Україні". І хоч війська Білорусі не беруть участь безпосередньо в бойових діях, але зрозуміти на чиєму боці Білорусь неможливо, так як свою територію вона надала Росії для розміщення військових, які йдуть знищувати український народ. І ось на 43-й день війни Лукашенко уявив себе в праві вирішувати долю майбутнього України.

Стало відомо, що нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не може бути законних переговорів з Києвом без участі Мінська. Як мінімум дивна позиція, адже перші три раунди переговорів між Москвою і Києвом пройшли якраз на білоруській території.

Про це сьогодні, 7 квітня, заявив Олександр Лукашенко. Його слова наводить провладне білоруське агентство Белта.

"Я хочу просто вперше вам позначити на сьогоднішній день нашу позицію, яка доведена до Міністра закордонних справ і доручено МЗС її реалізувати. Не може бути переговорів без участі Білорусі", - сказав він на засіданні Ради Безпеки.

За словами Лукашенка, на переговорах щодо врегулювання ситуації в Україні обов'язково повинна бути представлена білоруська сторона і що "ніяких сепаратних за спиною Білорусі домовленостей бути не може".

Лукашенко переконаний, що Росія розуміє таку позицію.

"Коли нас вплутали в це, перш за все західні країни, там, на цих переговорах, природно, повинна прозвучати позиція Білорусії. Ми виходимо з того, що ця війна — за парканом нашої країни. І вона серйозно впливає на ситуацію в Білорусії", - заявив Президент.

Олександр Лукашенко також зазначив, що керівництво України має розуміти, що після війни треба буде відновлювати країну.

"І якщо вони думають, що просто так безкорисливо прийдуть західні держави і Україну відновлять, нічого подібного! Вони якщо і будуть будувати і відновлювати якийсь завод на Україні, це буде не українського народу завод. Це буде завод тієї країни, яка буде відновлювати", - заявив президент Білорусії.

Також він підкреслив, що"щастя треба шукати у себе".

"Як я давно кажу, три слов'янські народи повинні нарешті, усвідомивши те, що відбувається в світі в глобальному плані, сісти за стіл і домовитися. Домовитися на рівних", - резюмував Лукашенко.

Нагадаємо, Росія з 24 лютого проводить спеціальну операцію на Україні. Білорусія офіційно в ній не бере участі. При цьому

Раніше Hyser писав, що Дмитро Комаров показав знищене росіянами село.

Також наш портал повідомляв, що Росія розпадеться на 4 окремих області: астролог розповів, що буде після перемоги України.

Нагадавши, у Пентагоні заговорили про перемогу України: "Путін нічого не зміг досягти..."