Служба безпеки України отримала секретні карти і списки російських військових, підрозділи яких були знищені в Донецькій області. У списках числиться чимало курсантів і солдатів строкової служби.

Як повідомив у Facebook прес-секретар СБУ Артем Дехтяренко, карти зареєстровані 22 лютого і містять плани окупантів щодо захоплення всієї території Донецької області.

"Але найголовніше відкриття в іншому. Як виявилося, путінський режим відправив на війну в Україну курсантів! Учнів Московського вищого військового командного училища. Їх не просто відправили, а оформили це як стажування... не допомогло вижити путінським військам і керівництво з тактичної підготовки та основ протидиверсійної боротьби, де вони навчалися протистояти військово-політичному керівництву НАТО", - йдеться в повідомленні.

Також серед отриманих документів СБУ виявила:

талони на відрядження без зазначення місця перебування та строку відрядження;

списки зведеного мотострілецького батальйону, в якому багато строковиків і курсантів;

паспорти громадян РФ, військові квитки і т. д.

"Виявлена документація буде долучена до матеріалів кримінальних проваджень як докази злочинів рашистів і особисто Путіна для міжнародних судів. Власники документів не встигли здатися в полон або ж тікати з України. Вони отримали гідне покарання за скоєні злочини – смерть", – зазначив Дехтяренко.

Читайте також: