Стало відомо, що в місті Мозир (Білорусь) скупчуються російські військові КАМАЗи з речами, здобутими шляхом мародерства.

Як правило, все награбоване відправляється до РФ російською службою експрес-доставки СДЕК.

"Зараз окупанти перебувають у відділенні російської служби експрес-доставки СДЕК у Мозирі та оформляють доставку речей. В Хойніках солдати заходили на пошту та запитували про можливість відправлення міжнародних посилок – мобільних телефонів, інших речей", - повідомляють білоруські журналісти.

Так, радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці у телеграм оприлюднив відео того, як окупанти перебувають у відділенні російської служби експрес-доставки СДЕК у білоруському Мозирі та оформлюють доставку речей.

"Брудні мразоти, яким пощастило вижити, через кур'єрські доставки в Білорусі відправляють у свої гнилі діри награбоване майно мирних українців. Окупантам-мародерам невідомі закони війни. У них генетично не закладено ні честі, ні гідності. Цей здичавілий непотріб – тупикова гілка розвитку, яка сьогодні усьому світові показала своє справжнє обличчя", – підписав він кадри.

Також повідомляється, що в Хойниках солдати заходили на пошту і запитували про можливість відправки міжнародних посилок. Зокрема, йшлося про награбованих у розгромлених будинках українців мобільних телефонах.

Більше того, згідно інформації Головного управління розвідки Міноборони, в місті Наровля (Білорусь) російські військовослужбовці облаштували базар, де продають все награбоване в Україні майно. Там і пральні та посудомийні машини, і холодильники, і велосипеди, і мотоцикли. Очевидці кажуть, що також є багато посуду, косметики, дитячих іграшок, килимів, дорогоцінних прикрас - все це російські загарбники забрали у мирних мешканців.

Читайте також: