Українські захисники 37-й день чинять героїчний опір армії Путіна, яка прийшла на українські землі вбивати і красти. Щоб ЗСУ мали успіх, нашій країні потрібна сучасна техніка і зброя, тому Австралія відправить в Україну бронетехніку місцевого виробництва, серед яких і транспортери Bushmaster.

Стало відомо, що звернення Володимира Зеленського до парламенту Австралії мало позитивний результат. Так, Уряд країни вирішив безкоштовно передати Україні для захисту від агресора унікальні австралійські бронеавтомобілі-бронемашини Bushmaster.

Про це заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, написав Апостроф.

Поки весь перелік військової допомоги не розкривають, проте точно відомо про постачання бронежилетів, боєприпасів і бронеавтомобілів Bushmaster. Все це доставлять літаками Boeing C17 Globemaster.

Відзначимо, що бронемашина Bushmaster перебуває на озброєнні армії Австралії, а також Великобританії, Нової Зеландії, Нідерландів і Японії. Вона важить 11,4 тонни і розрахована на водія і 10 пасажирів.

Цей броньований автомобіль з колісною формулою 4х4 був розроблений австралійською компанією Perry Engineering в 90-х роках. Машина призначена виключно для перевезення особового складу, забезпечуючи захист від легкого стрілецького озброєння і фугасів.

Відзначається, що це один з багатьох класичних бронеавтомобілів також відомих як MRAP. За своїми тактико-технічними характеристиками він сильно не відрізняється від аналогічних машин, включаючи бронемашини від українських виробників, які знаходяться на озброєнні ЗСУ. Однак, невелика відмінність все ж є - це велике десантне відділення на 9 бійців.

Характеристики бронеавтомобіля Bushmaster:

  • Бойова маса максимальна: до 15,4 т.
  • Потужність двигуна: 300 к. с.
  • Максимальна швидкість: 100 км / год
  • Клас бронезахисту: протипульне до 7,62 мм і 8-кг фугасу.
  • Екіпаж і десант: 1 + 9 осіб
  • Озброєння: 12,7-мм кулемет або 40-мм автоматичний гранатомет
  • Ціна: орієнтовно $500 000

Читайте також: