26 березня, після місяця окупації, до міста Тростянець на Сумщині увійшли українські військові. Звільнене від російських військ місто вже відвідала урядова делегація, щоб скласти план відновлення. В першу чергу на вулицях Тростянця вони побачили розкидані залишки САУ, ворожої техніки та коробки з сухпайками окупаційних військ. Знайшли українські військові і дуже цікаву карту.

Так, журналісти Сумського онлайн-журналу "цукор" повідомили, що у звільненому від окупантів місті Тростянець на Сумщині була виявлена карта з системою координат часів Другої світової війни.

По всій видимості її залишили після себе війська РФ, тікаючи.

Зазначається, що" цінна " знахідка була в районі вокзалу Тростянця. Судячи з шматка топографічної карти, що охоплює Воронезьку, Липецьку і Тамбовську області РФ, використана на ній система координат була розроблена ще в 1942 році, а стан місцевості датовано 1990-м.

Видана карта Федеральною службою кадастру і картографії РФ в 1993 році і передрукована в 2007-му.

У мережі Передплатники пожартували з цього приводу. Хоча деякі підкреслили, що, швидше за все, за вказаною картою окупанти пересувалися тільки по території РФ.

"Так Вони, с * ки і воюють: за старими картами, може і на краще. "Асвабадители". Щоб їх чорти смажили в пеклі, тварі!", "Дуже добре, що такі карти, більше помилок нароблять", "друга армія світу" йде в ногу з часом", "Все, що доводить це фото, Це те, що вирішити переміщатися по території своїх Воронезької і Тамбовської областей по картах 1990 року. Ну і нехай", - прокоментували користувачі.

Читайте також: