Хто б міг подумати, але побачивши, як мирно і культурно живуть українці, російські солдати мародерять все підряд. І їх навіть не бентежить те, що не всі об'єкти безпечні, як у випадку із захопленою ще в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Чорнобильську АЕС.

Так, 31 Березня російські окупаційні війська покинули територію Чорнобильської АЕС у Київській області і її місто-супутник Славутич. При цьому росіяни забрали з собою українських нацгвардійців, яких тримали в полоні з 24 лютого, але і це ще не все.

В ефірі Всеукраїнського марафону голова Державного агентства з питань управління Зоною відчуження Євген Крамаренков заявив, що ппісля того, як піти, окупанти пограбували ЧАЕС. Про це написав Апостроф.

Після виходу частини техніки, старший серед окупантів на прізвище Якушев з позивним " 90-й "змусив скласти"акт прийому". В іншому випадку він погрожував забрати українських співробітників до Білорусі. Акт був підписаний з примусу.

Після цього російські солдати почали виносити речі і виїжджати. Співробітникам, які в цей час перебували на своїх робочих місцях, було заборонено виходити з диспетчерських і кабінетів. Коли стало дуже тихо, вони зважилися оглянути станцію.

Як з'ясувалося, окупанти вивезли не тільки комп'ютери, а й чайники, Кавоварки, контейнери з майном станції. Розграбувавши готель, розташовану поруч з АЕС російські військові винесли Кухонний посуд, виделки, ложки і сервізи.

Здійснивши Первинний огляд датчиків, співробітники ЧАЕС констатували, що вони в нормі, не видно на даний момент і істотних пошкоджень інфраструктури ЧАЕС. Надалі, технічний стан всіх об'єктів буде перевірено більш ретельно. Перевищень рівня радіації не зафіксовано.

Читайте також: