Для більшості людей старість-це хвороби, безпорадність, нудьга і одноманітність. Японці, у яких найбільша кількість довгожителів (люди старше 100 років) на душу населення, кажуть, що запорукою довголіття і бадьорості духу є прогулянки по лісі, спілкування і дієта з морепродуктів. А ось у Володимира Путіна, як виявилося, свої переваги.

Так, журналісти-розслідувачі "проекту", які до 70-річчя Путіна вирішили дізнатися деякі його пристрасті і таємниці, виявили, що головний диктатор 21 століття цікавиться нетрадиційною медициною.

Як виявилося, до цього Володимира Володимировича долучив Сергій Шойгу, який в середині нульови вперше привіз президента на Алтай і переконав його в користі ванни з екстракту рогів оленів. Шойгу говорив, що саме пантові ванни покращують роботу серцево-судинної системи і омолоджують шкіру.

Ось так почав більше думати про своє здоров'я 50-річний Путін пристрастився до видає специфічний запах вариві з оленячих рогів (м'яких незакостенілих рогів маралів). З тих пір Президент Росії бував на Алтаї ще не раз.

Крім того, журналісти з'ясували, що останнім часом президента Росії Володимира Путіна в поїздках супроводжують десять лікарів. Але ж дослідивши контракти за 2016-2017 рр, журналісти "проекту" прийшли до висновку, раніше у Путіна було лише п'ять лікарів.

До речі, в листопаді 2016 — го Путін не з'являвся на публіці п'ять днів-і в цей період в Сочинський санаторій "Русь" заселилися відразу 12 медиків.

"Проект" також зазначає, що найчастіше з президентом їздить онколог Євген Селіванов, якого називають "лікарем, який може першим виявити проблеми з щитовидною залозою, в тому числі онкологічні".

Разом з тим прес-секретар Дмитро Пєсков у відповідь на питання, чи хворий Путін на рак щитовидної залози і чи робили йому які-небудь операції, пов'язані з онкологією, неодноразово заявляв, що ці твердження "вигадки і неправда".

Читайте також: