Вже ніхто не сумнівається, що Володимир Путін почав війну на Україні, щоб зупинити вступ країни в НАТО. Ось тільки той опір, що чинили українці в перший тиждень війни і продовжують це робити ось уже 37 днів, виявився значно потужнішим і рішучішим, ніж очікував російський президент. Більш того, не тільки Україна виявилася міцним горішком, а й реакція Заходу - особливо Німеччини виявилася набагато жорсткішою, ніж можна було припустити. Звичайно ж, в таких умовах російські солдати вже розуміють, що війну їм не виграти і припускаються помилки за помилкою.

Так, стало відомо, що російські військові дуже часто останнім часом спеціально виводять з ладу техніку, щоб не вступати в бій з силами ЗСУ і навіть "випадково" збили один зі своїх літаків.

Про це повідомив директор британського агентства радіоелектронної розвідки GCHQ Джеремі Флемінг у своєму виступі 31 березня в Австралії, пише

"Ми бачили, як російські солдати-без зброї і морального духу – відмовляються виконувати накази, саботують власну техніку і навіть випадково збивають свій літак", – розповів глава GCHQ.

Флемінг також заявив, що Путін помилився, недооцінивши опір українського народу і рішучість Заходу щодо введення санкцій, тому зараз він зазнає невдачі в спробі захоплення України. У зв'язку з цим він перейшов до плану Б – більш варварському по відношенню до цивільного населення і міст.

На думку британської розвідки, радники Путіна бояться сказати йому правду, проте масштаби цих помилкових суджень повинні бути кристально ясні режиму.

ДОВІДКА. Центр урядового зв'язку (Government Communications Headquarters, GCHQ) - спецслужба Великої Британії, відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки та забезпечення захисту інформації органів уряду та армії.

Читайте також: