Поки триває російсько-українська війна-майже щодня вона приносить страшні новини і незагойні рани. Щоденне зведення з війни-страшне, адже в кожній з них присутні бойові втрати.

Стало відомо, що у боях під Києвом 29 березня загинув легендарний кіборг-десантник Тарас Коваль з позивним "Вальтер", учасник оборони Донецького аеропорту в 2014-му.чоловік народився в Києві і був військовослужбовцем 95-ї аеромобільної бригади.

Сумною звісткою поділився засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега в Facebook. Він розповів, що вже втратив на війні з Росією не одного свого друга і знайомого, проте "Тарас Коваль був особливим".

"Вальтер" був сміливим і ботаном у зброї. Завжди готовий був дати лекцію, навіть якщо про неї не просили. Чесний, чистий, порядний, простий і хороший хлопець. Десантник. Вчора він загинув під Києвом, захищаючи нас з вами", - йдеться в повідомленні.

Дейнега також додав, що Тарас Коваль не вмів брехати, адже все було "написано на його чесному трохи дитячому обличчі", - додав Дейнега в пості від 30 березня.

У 2014 році пройшов майже все, включаючи ДАП.

Залишився таким же спокійним флегматом. Не вмів брехати, бо все було написано на його чесному трохи дитячому обличчі.

Вчора він загинув під Києвом, захищаючи нас з вами", йдеться в повідомленні.

Про військового відомо те, що в жовтні-листопаді 2014 року він 10 днів обороняв термінал Донецького аеропорту. Всього ж, як відомо, оборона ДАП тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. За офіційними даними, з 18 по 20 січня 2015 року на аеродромі загинули 58 українських бійців. Всього за час оборони понад 200 кіборгів впали там.

А вже восени 2015 року "Вальтер" водив конвой в Донецький аеропорт, був навідником і керував улюбленим БТРом з ласкавою назвою "Ластівка", який не один раз рятував його життя. Він зізнавався, що на війні воїни "не вбивають людей, а знищують противника".

"Мені потрібно, щоб моя земля, Україна, була вільна від цих всіх маргіналів і покидьків. Мені потрібно помститися за всіх тих хлопців, які сюди прийшли за покликом серця. Які залишили своїх дітей і дружин, синів, дочок, батьків. Вони сюди прийшли і загинули, тому що вірили в це", – розповідав "Вальтер" в одному з інтерв'ю, воюючи на Донбасі.

Дейнега також додав, що не хоче, щоб до Коваль відчували жаль або скорботу, тому що "він би таке не лайкнув".

Навпаки, він закликав українців відчувати лють через загибель захисника і що б вони не робили зараз – робити це краще.

"Платіть податки. Допомагайте армії. Готуйтеся захищати своє місто або село. Нехай лють випалить у вас страх, слабкість, нерішучість, зневіру. Щоб ваша рука не знала коливання, коли прийде її час", резюмував Дейнега.

Читайте також: