24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, саме тому зараз і до 25 квітня в країні запроваджений воєнний стан. За цей час втрати особового складу російської армії орієнтовно складають близько 17200 осіб і знищують оккупантів навіть річки.

Стало відомо, що у районі Чернігова російські військові не справились із завданням по організації понтонно-мостової переправи через Десну і їх забрала течія. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці журналіст Роман Цимбалюк.

Таким чином, загинули 8 військовослужбовців російської армії, а ще 17 зазнали травм. Разом з солдатами загинув і начальник штабу 40 інженерно-саперного полку Олександр Корника. Сталося це 27 березня.

"Під час зведення понтонно-мостової переправи через річку Десна у районі Чернігова загинув начальник штабу 40 інженерно-саперного полку (в/ч 14330, Ішим) підполковник Корника Олександр. Разом із ним загинуло 8 та отримали поранення ще 17 військовослужбовців полку. Шість тіл загиблих військовослужбовців не змогли дістати з води, їх забрало течією", - розповів Цимбалюк.

До слова, особа Олександра Корника українцям знайома ще з 2016 року, коли він, ще майор, разом із колегою був зупинений на кордоні з Україною, маючи при собі документи з військової справи під грифом "обмежене користування". У них йшлося про проведення вибухових робіт та розмінування, встановлення на машинах станкових кулеметів, спорудження фортифікаційних та оборонних споруд.

До слова, у Генштабі ЗСУ вже повідомили втрати окупантів на ранок 30 березня. Там повідомляють, що угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 7 ворожих атак. Наші воїни знищили 12 танків, 10 бойових машин піхоти та 3 одиниці автомобільної техніки. Противник зазнав втрат і у живій силі. Захисники з Повітряних сил Збройних Сил України за попередню добу уразили 17 повітряних цілей — 8 літаків, 3 вертольоти, 4 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил завдавала ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога.

Читайте також: