Днями Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що російські війська йдуть з території Київської та Чернігівської областей. Експерти припустили, що очевидно, вони виїжджають на ротацію і переозброєння. Адже вірити Кремлю, про те, що Росія готова кардинально знизити бойові дії під Києвом і Черніговом, як це обумовлювалося на переговорах, не доводиться.

Так, в ефірі 24 каналу представник спільноти "InformNapalm" Михайло Макарук заявив, що російська армія продовжує перегрупування.

Цього разу експерт звертає увагу на Курська область Росії, яка межує з Сумською областю.

Михайло Макарук стверджує, що зараз у прикордонній Курській області військової техніки навіть більше, ніж 23 лютого цього року (перед російським вторгненням), однак вона дуже застаріла.

Експерт припустив, що інтервенти зараз діють за принципом: з двох-трьох танків зібрати один справний.

"Про її стан і боєздатність важко сказати. Але кількість техніки величезна-більше, ніж було станом на 24 лютого", - заявив експерт.

Макарук також додав, що втрати в деяких дивізіях РФ становлять до 70% техніки. Тому зараз проводиться перегрупування військ.

Також повідомлялося, що в Росії масово зупиняються підприємства оборонної промисловості, а США працюють над тим, як обмежити поставки запчастин в Росії. Однак ці заходи не можуть запрацювати так швидко, як хотілося б Україні.

Читайте також: