Кожен день російська армія несе нищівні втрати в Харківській області. Так, за словами глави ХОВА Олега Синьогубова, тільки за останню добу в Харківському районі ЗСУ захопили велику кількість російської техніки, в тому числі засоби радіоелектронної боротьби. Найскладніше Салтівці, П'ятихаткам, Олексіївці, Кулінічам, Чугуєву та Дергачам, проте навіть попри сотні обстрілів цих місць з РСЗВ типу "Град", люди там триматися і вірять у перемогу ЗСУ. Чого не скажеш про Балаклію.

Стало відомо, що мер Балаклії Іван Столбовий пішов на співпрацю з російськими окупантами, про що він публічно заявив жителям громади.

"Він змінив інтересам країни, зрадив українських захисників і односельців. Іван Столбовий зараз збирається працювати з тими, хто вбиває людей і руйнує наші міста", - написав у своєму Телеграм-каналі глава Харківської обласної державної адміністрації Олег Синегубов.

Так, в мережі з'явилося відео з Іваном Столбовым, на якому він повідомляє жителям, що прийняв рішення залишатися в місті, "хоча була можливість поїхати на захід України, кудись ще". Він каже, що" сьогодні повністю Україна вже нічого не дає", очевидно, маючи на увазі повну блокаду міста.

До речі, 26 березня стало відомо, що російські окупанти взяли в полон заступника міського голови Балаклії Сергія Полторака і начальника відділу цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Олега Блудова. При цьому, за словами населення, сам мер в цей час вільно пересувався по тимчасово окупованому місту.

До слова, Балаклія в окупації з 3 березня 2022 року. Саме в той день офіційний представник російського Міноборони генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що місто Балаклія Харківської області звільнене від батальйонів націоналістів України.

Зазначимо, що з початку вторгнення Росії в Україну це не перший випадок держзради. Так, ще наприкінці лютого на бік ворога перейшов мер Куп'янська Геннадій Мацегора. Тоді ж на Харківщині силовики затримали мера Южне Олександра Брюханова та його заступника.

Читайте також: