Весь світ ось уже місяць молиться за Україну і висловлює їй слова підтримки в нелегкі часи війни, розв'язаної 24 лютого 2022 року Російською Федерацією. Підтримують Україну і спортсмени.

Спортсмени з усього світу продовжують допомагати українцям у важкий для країни час.

Так, наприклад, багаторазовий чемпіон світу і срібний призер Олімпіади-2012 у велогонці з роздільним стартом Тоні Мартін з Німеччини вирішив продати особисту олімпійську медаль.

Німець завершив свою спортивну кар'єру в минулому році після того, як травмувався під час падіння на "Тур де Франс" і з тих пір 36-річний срібний призер лондонських ігор-2012 Тоні Мартін працює в приватній школі в Швейцарії. Він вже прийняв туди 43 біженця з України.

Всі виручені під час благодійного аукціону гроші велогонщик планує передати жертвам путінського вторгнення.

"Якщо я зможу сказати своїм онукам, що дійсно допоміг людям цією медаллю, то це означатиме для мене набагато більше, ніж показати їм оригінал нагороди. Ніхто не може відняти у мене мої спогади", - заявив Тоні.

Зазначимо, що онлайн-торги за нагороду триватимуть два тижні і завершаться 9 квітня. Стартова ціна медалі-5 000 євро. Взяти участь в торгах можна за посилання.

До речі, українські спортсмени теж допомагають ЗСУ. Багато беруться за зброю або волонтерять в найгарячіших точках нашої країни. Зокрема, дворазовий паралімпійський чемпіон Сергій Ємельянов з перших днів війни доставляє на передову такі необхідні для наших захисників дрони і амуніцію.

А ось 30-річний титулований біатлоніст Дмитро Підручний, який є чемпіоном світу 2019 року, після вторгнення Росії в Україну призупинив спортивну кар'єру і приєднався до Національної гвардії в Тернополі.

Нагадаємо, що в перший день весни в боях під Харковом загинув перспективний 19-річний український біатлоніст Євген Малишев.

Читайте також: