Ось уже тридцять другий день російські літаки бомблять українські міста і села, а ракети потрапляють не тільки в будинки, об'єкти військової інфраструктури, а й в склади, де зберігаються харчові продукти, або ТРЦ з одягом та іншими товарами. В таких умовах страшно жити, не те щоб працювати. Ось тільки Київ виявився окупантам не по зубах і життя в місті потроху налагоджується.

Так, станом на неділю, 27 березня, в передмістях Києва тривають бої, але місто продовжує оборонятися і навіть повертається до нормального життя.

"Київ продовжує оборонятися. Жити і працювати в умовах воєнного стану", - заявив міський голова Києва Віталій Кличко у своєму ранковому відеозверненні.

За словами мера, критична інфраструктура столиці працює, громадський транспорт в обмеженому режимі, але теж працює. Також працюють комунальні служби, відкриті більшість супермаркетів, аптек, а приватний бізнес поступово відновлює роботу.

Наприклад, 26 березня, в Києві працювало понад 650 продуктових магазинів, 300 кав'ярень, 360 СТО і 185 перукарень. Такі дані озвучивши у Київській міській державній адміністрації.

Також у суботу працювали близько 50 автомагазинів, 8 ярмарків, 33 ринки та інші установи та організації.

У КМДА нагадали, що в додатку "Київ Цифровий" є карта бізнесу столиці, який зараз працює. Вона доступна по посилання.

Столичні підприємці закликають підтримати економіку. Працюючі заклади оновлюють на картах в додатку. Щоб додати інформацію, потрібно заповнити спеціальну форму.

ДО РЕЧІ, Укрзалізниця в столиці України запускає повноцінний кільцевий маршрут електрички, що допоможе безпечно і швидко добиратися до Центрального вокзалу жителям лівого берега від Воскресенки до Лівобережного масиву, Дарниці та Березняків. Так, поїзди з Дарниці в напрямку Видубичів відправлятимуться щогодини з 06:10, останній рейс о 18: 10. Потяги з Дарниці в напрямку Троєщини відправлятимуться щогодини, починаючи з 06:15, останній рейс о 18: 15.

І ще, Кличко закликав киян бути обережними і свідомими, дотримуватися правил комендантської години і не нехтувати сигналами тривоги.

Читайте також: