Зростання цін на продукти та інші товари відбувається останні кілька тижнів в Росії на тлі санкцій, що впровадили США і країни Євросоюзу через війну в Україні. Так, наприклад, компанія з США P&G, що випускає популярні в Росії засоби для професійного прибирання, пральні порошки, шампуні, креми для гоління і товари для гігієни, заявила про підняття цін в середньому на 40%.

Стало відомо, що в Росії в кілька разів подорожчали шампуні Procter & Gamble. Так, пляшечки обсягами 400 і 600 мл виросли у вартості на кілька сотень рублів. Раніше цей шампунь коштував в межах 300-400 рублів, зараз же 600-800 рублів. Таким чином подорожчання склало в середньому 63%.

У той же час в Україні за такий же шампунь доведеться заплатити всього 185 грн.

На високі ціни росіяни скаржаться у ВКонтакте.

"У столичних магазинах банку Head & Shoulders нині коштує від 650 до 850 рублів. На " Яндекс.Маркеті "запитують 659 дерев'яних", - пишуть в співтоваристві"цікава Москва".

Відзначимо, що не тільки шампуні Procter & Gamble подорожчали в ціні в Росії. Так, миючі засоби подорожчали в середньому на 26%, порошки і кондиціонери для прання – на 30%, товари для жіночої гігієни – на 33%, памперси – на 47%, зубна паста і засоби по догляду за порожниною рота – 58%, засоби для гоління – на 65%, а товари для краси і здоров'я – на 67%. Ну а найбільше зросли ціни на професійні засоби для прибирання - в середньому на 74%.

Компанія-виробник каже, що причиною зростання відпускних цін є в першу чергу девальвація рубля, серед інших причин-подорожчання логістики і матеріалів.

Читайте також: