Сьогодні війна з Росією йде не тільки на фізичному фронті, а й в інформаційному полі. Так, міжнародна група хакерів і кіберспеціалістів Anonymous після першої ж атаки Росії на мирне українське населення оголосили кібервійну російській владі. Так, 18 березня група заявила, що з моменту вторгнення російських окупантів в Україну зламала вже більше 2500 сайтів російського і білоруського урядів і зупинятися вони не збираються.

Раніше хакерським атакам вже піддавалися сайти Кремля, Держдуми, Міноборони РФ та інших держустанов.

А ось 25 березня хакерська група Anonymous взялася за Центральний банк Росії. Бійці кіберпростору заявили, що злили в Мережу вже 28 Гб інформації секретної бази російського Центробанку. Про це хакери повідомили в Twitter.

Архів складається з сотні фінансових звітів, аудиторських висновків і даних про власників російських банків.

"Ми поширили ці документи в різних точках Інтернету. Якщо посилання піддадуться цензурі, ми поділимося новими", - йдеться в заяві угруповання.

При цьому Центробанк РФ, як пишуть росЗМІ, заперечує злом.

Також Anonymous записали нове відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому заявили, що в злитому архіві є декларації, кореспонденція і звіти про перекази олігархів, секретні економічні звіти і конфіденційні відео і програми, якими користується Путін.

"Путін-брехун, диктатор, військовий злочинець і вбивця дітей. < ... > Путін, жоден твій секрет не захищений. Ми скрізь, ми в твоєму палаці, ми там, де ти їси, ми за твоїм столом, ми в твоїй спальні», — йдеться у відео.

Читайте також: