Збройні сили України взяли в полон відому на Донбасі снайпера-сепаратистку з позивним "Багіра", яка роками вбивала українських військових і страчувала полонених. Про це повідомляє Армія INFORM у Facebook.

"Багіра" - вона ж Ірина Старікова — розстрілювала українських полонених у 2014 році. За словами одного з волонтерів, на її руках кров не менше чотирьох десятків людей, серед яких є мирні жителі», - сказано в повідомленні.

За іншими даними, "Багіра" – це громадянка Сербії Данієла Лазович.

Відомо, що на рахунку снайпера чимало занапащених життів як військовослужбовців ЗС України, так і мирного, неугодного владі "ДНР", населення Донбасу - близько 40 людей.

Згідно інформації українських розвідслужб, снайперка з 2014 року служить у складі підрозділів "народної міліції ДНР".

За попередніми даними, "Багіра" йде на контакт і співпрацює зі слідчими органами України. Вона стверджує, що її покинули просто на полі бою пораненою.

"Кинули. Знаючи, що я поранена, і маючи можливість забрати мене, просто вирішили злити, сподіваючись, що помру", – заявила полоненна.

Як пишуть волонтери, пораненій снайперці надали медичну допомогу і зараз вона перебуває в полоні ЗСУ.

Вона встигла бути успішною гандболісткою в регіональній лізі. Коли стала повнолітньою, вона певний час захоплювалася ісламом Згодом вона опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Ґолубац на Дунаї. Там вона стала «сестрою Ксенією», потім її призначили ігуменею.

«Мати Ксенія» часто залишала монастир і в цивільному вбранні їхала до Белграда або до Косова. У декого ці поїздки почали викликати підозри. За справу взялася поліція й встановила, що молода ігуменя була наркодилером. Монахиню засудили, однак, скільки саме вона провела за ґратами, не уточнюють. Після звільнення Данієла розірвала контакти з батьками й друзями, а в листопаді 2014-го поїхала в Україну та приєдналася до лав проросійської організації «Оплот».

Читайте також: