Гастрономія, це коли роблять не просто для того, щоби наїстися-напитися, а шукають новий смак. Палюшки - це смакота, яку готують вже декілька поколінь українців. Це страва, коли необхідно нагодувати велику сім'ю варениками з картоплею, але з тістом зовсім ніколи возитися.

До слова, радехівчани під назвою "ліниві вареники" бачать пальчики з начинкою, частіше це домашній сир. Палюшки ж готують без начинки, приправляють шкварками та смаженою цибулькою.

Інгредієнти:

  • картопля варена – 1 кг;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 1-2 склянки;
  • крохмаль – 1-2 ст. ложки;
  • сіль – до смаку;
  • сало – для шкварок.

Отже, для початку бульби картоплі очищаємо, ретельно миємо їх під проточною холодною водою, нарізаємо та відварюємо до готовності.

До речі, щоб ліниві вареники вийшли ніжні і смачні, картоплю краще використовувати ту, яка швидко і добре розварюється.

Далі відварену картоплю необхідно потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’ягкого пюре.

Важлива порада! Ніколи не застосовуйте для даної операції блендера, бо після такого збивання картопля перетворюється в неприємну тягучу масу, що нагадує клейстер.

Отже, коли картопля охолола до стану "ледь тепла" вбиваємо до неї яйця та перемішуємо. Продовжуючи вимішування, потроху додаємо в картопляне тісто борошно, щоб вийшло туге тісто.

При потребі можна додати 1-2 ст. ложки крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.

Сформувати пальчики: для цього з тіста робиться "ковбаска" завтовшки з палець. Ріжемо на шматочки завдовжки сантиметрів по 10.

В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Як тільки закиплять вийняти на друшляк і обдати холодною водою.

Готові палюшки відкинути в миску і перемастити смальцем, присипати шкварочками і можна подавати!

Читайте також:

Ось це потужно: цілий Білоруський батальйон увійшов до складу ЗСУ