За місяць російсько-української війни, навіть всупереч масштабним втратам мирного населення, Україна проявила себе як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором. Можливо тому росіяни не бояться здаватися в полон.

Міністерство внутрішніх справ України постійно фіксує випадки здачі в полон російських солдатів і офіцерів, які відмовляються продовжувати наступ. Іноді це відбувається навіть з технікою.

При цьому міністр внутрішніх справ Денис Монастирський неодноразово заявляв, що Україна гарантує в таких випадках безпеку тим, хто здався.

"Ми вже відзначаємо випадки здачі в полон, коли добровільно підрозділи РФ виходять на наших військових і оголошують, що вони хочуть здатися в полон, що вони не беруть участь в активних бойових діях, - разом з технікою, зокрема з танками. Вони вже переходять, здаються під гарантії безпеки, усвідомлюючи, що там їх ніхто не чекає. Їх дійсно пускають як гарматне м'ясо їх командири", - сказав він.

Так, стало відомо, що в одному з міст України російські солдати добровільно здалися в полон разом з бойовою технікою. А надалі навіть склали присягу на вірність українському народу і також отримали ключі від нового житла.

І правда, є інформація, що при ЗСУ створено легіон "Свобода Росії", у складі якого будуть воювати російські військові, які перейшли на бік України.

Відзначимо, що станом на 19 березня 2022 року в Україні офіційно налічувалося 562 особи російських військовополонених. З цієї кількості в полон потрапили і 250-300 російських військовослужбовців "строковиків".

За словами генпрокурора Ірини Венедиктової, питаннями військовополонених в Україні займається спеціально створений правоохоронний орган-військова служба правопорядку.

Раніше Hyser писав про те, що у Зеленського назвали терміни закінчення війни в Україні.

Також наш портал повідомляв, що у Кремлі не хочуть припиняти вогонь, а до зустрічі Зеленського і Путіна не готові.

Нагадуємо, що ВМС України знищили 4 великих російських бойових кораблі.