В результаті роботи Збройних Сил України в порту Бердянська Запорізької області був знищений великий ворожий корабель "Орськ" і пошкоджені ще три російські судна.

Про це повідомив "Оперативний ЗСУ" в Telegram-каналі.

Так, потужна пожежа охопила великий десантний корабель "Саратов" (проект "Тапір").

Також були пошкоджені два великих десантних кораблі проекту 775 "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" - є вбиті і поранені (11 поранених, троє загиблих). Вони на великій швидкості попливли.

До речі, постраждалі від ЗСУ десантні кораблі "Саратов" і "Новочеркаськ", які вранці 24 березня 2022 року потрапили під ракетний удар в захопленому порту Бердянська, перебували під командуванням колишніх офіцерів Військово-Морських сил України, які навесні 2014 року зрадили присягу і перейшли на службу до Путіна.

Так, за даними Військово-Морських Сили України, "Саратовим" командував капітан II рангу Володимир Храмченков, колишній командир українського середнього десантного корабля "Кіровоград". А ось " Новочеркаськ "був під управлінням капітана II рангу Юрія Павлова, який в Криму був старшим помічником командира великого десантного корабля"Костянтин Ольшанський".

Як заявляють у Запорізькій обласній військово-цивільній адміністрації, крім кораблів, бійцями ЗСУ вдалося знищити сховище палива місткістю в 3 тисячі тонн. А потім загоряння перекинулося на склад боєприпасів ворога. Подробиці нанесеного окупанту збитку поки не оголошуються, так як уточнюються всі подробиці операції.

А тим часом в мережі повним ходом поширюють відео у високій якості із захопленого ворогом Бердянська, де точним ударом ЗСУ був повністю знищений великий десантний корабель "Орськ" Чорноморського флоту Росії.

Як раніше повідомляли в Міністерстві оборони України, знищене в порту біля Бердянська вороже судно могло перевозити близько 20 танків, 45 бронетранспортерів і 400 десантників.

Раніше Hyser писав про те, що у Зеленського назвали терміни закінчення війни в Україні.

Також наш портал повідомляв, що у Кремлі не хочуть припиняти вогонь, а до зустрічі Зеленського і Путіна не готові.

Нагадуємо, що армія лупить по українцях забороненою зброєю.